close

WK heren Madagascar?

Met grote waarschijnlijkheid zal het WK voor mannen in Madagascar van 9 tot en met 11 december 2016 gehouden worden. Dit moet echter nog bevestigd worden door de internationale bond, de FIPJP.

Dit kampioenschap zal dan eindelijk weer eens gehouden worden na de afgelasting van het WK in Tahiti. Vanwege het Ebolavirus mochten de teams van de Afrikaanse landen het eiland niet op en had men besloten het hele WK af te gelasten. Ook een jaar later kon het niet meer door gaan waardoor er een gat van 4 jaar zit tussen het laatste WK in 2012 in Marseille en 2016.

De winnaars van de NJBB Masters, Edward Vinke, Wietse van Keulen, Didier Fifi en Romulo van Stockum zouden daar mogen aantreden. Echter maakte Romulo de laatste fase van de kwalificatieronden voor de NJBB Masters geen deel meer uit van het team blijkbaar, en moesten zij het met 3 man doen. Zij wonnen de NJBB Masters, maar toen bleek dat Didier Fifi als Belgische speler met een Nederlandse licentie nog niet speelgerechtigd was om voor Nederland uit te mogen komen. Had er een EK in 2016 georganiseerd geworden had het weer wel gemogen.

DSC_7582

De NJBB (Topsportcommissie?) heeft toen besloten, in overleg met het team, om twee spelers toe te wijzen. Tom van der Voort en Joey van Doorn. Hard gelag voor andere NJBB Masters teams omdat Joey van geen enkel team binnen de NJBB Masters deel uit maakte. Hij heeft er dus eigenlijk niets voor hoeven doen. Hoewel hij een zeer goede speler is en internationaal ervaren valt dit niet te rijmen met de regels die de NJBB zelf heeft opgesteld aangaande kwalificatie voor EK en WK’s.

Uiteraard wensen wij dit team heel veel succes in Madagascar mocht bevestigd worden dat het WK daar plaats zal vinden.

Link naar de WK mannen pagina